2010. január 12., kedd

Súly para Saga folyt köv.




Ez is fontos mozzanata az elsőgyerekes kismamák életének. "A tiéd mennyit gyarapszik?" "Juj a miénk meg kétszer annyit!"

Nahát erre nekem nincs szükségem. Paráztatja az ember magát eleget. Nem kell hogy még pluszban egy két csúcsszuper anyuka is rátegyen. A gyerek gyarapodjon az a lényeg.

Hanga vigyormanó egész nap. (Kivéve, amikor visít a fogzás miatt.) Annyira vidám, hogy már el sem hiszem. Komolyan ránézek és vigyorog, prüszkölök vigyorog, grimaszolok vigyorog. Vidámjány. Viszont most rátettem a mérlegre. Mert ugye az van itthon, igaz csak kölcsön mérleg. (Nem mi vettük, nem, nem, ez csak kölcsön.) De itt van és működik és bevonz az elektromágneses terébe...Pont akkor, amikor éppen nincs semmi ruha Hangán. Bármennyire ellenkezem valahogy rákerül ez a gyermek arra fránya mérlegre, és ugye ugrál a szám le-fel és egyszercsak beáll (amikor Hanga végre nem kapállózik). Beáll egy számra és ha ez a szám nem több minimum 100-al, mint előző héten akkor igenokosparázóselsőgyerekes anyuka kikészül. Hívja hites urát. Aki újra, megjegyzem kb századjára elmondja, hogy kivágja az ablakon azt a mérleget, ha mégegyszer ráteszem a gyereket.
Így megy ez elsőgyerekeséknél. De Hanga bébi most tényleg kicsit stagnál...bár azt mondják, hogy 4 hós kor után ez normális...Hát nem tudom. Azért, hogy pufókosodjon minél hamarabb, nem akarok neki plusz tápit adni. (Azt a mini adagot is utálom, amit minden nap kap). Holnap felhívom a védőnőt. Meglátjuk. Aztán persze ez a probléma is majd megoldódik magától, mint eddig minden:). Így megy ez mondom, elsőgyerekeséknél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése